maandag 20 december 2021

Verhalenpad van Hidde Kat met/zonder familie

Met een groepje op pad om te vertellen over Hidde Kat kan niet op de manier zoals we het hadden voorbereid. Zoals commandeur Kat niet voor een kleintje vervaard was, zo redden wij het ook om een wandeling neer te zetten waar een hele familie van kan genieten. 

Er wordt verteld aan één van de familie en de rest krijgt kaarten met steekwoorden van de verhalen en met vragen over de walvisvaarder, de walvisjacht en over de tijd dat Kat leefde. 

De antwoorden zijn in Museum Sorgdrager te vinden, maar dat is momenteel dicht. Alternatief is te rade gaan bij de digitale zoekmachine. Daar is de familie wel even zoet mee, terwijl dat ene familielid - laten we hem voor het gemak even Hans noemen - bijzonderheden over de walvisvaart van Hidde Dirks Kat krijgt te horen. 

De familie kan na afloop Hans de oren van het hoofd vragen over de details van het avontuur dat Kat beleefde op weg naar Groenland en bij de Groenlanders. Hans moet dus goed opletten, want hij is gebombardeerd tot Doorverteller. Hij krijgt steun aan de steekwoorden die op de kaartjes staan. De wandeling begint bij het beeld van Kat in de Hidde Dirks Katstraat en eindigt bij de grote kerk. 

Zin aan deze aangepaste versie van het Verhalenpad van Hidde Kat?

We rekenen voor deze Doorvertelvariant maar 20 euro, een speciale corona-2021-prijs.

Mail dan naar jeanet.de.jong@knid.nl

Verhalenpad met één deelnemer kan ook. (Kan alleen in de de corona-Kerstvakantie van 2021- 2022 - daarna doen we weer gewoon.)

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum