donderdag 16 december 2021

Wintervertellingen

In de Kerstvakantie kun je genieten van Wintervertellingen door Ameland Vertel! en de Wad Verteller is er ook bij.

Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager in Hollum heeft een nieuwe tentoonstelling over Amelander Winters. Het is een uitgelezen moment voor vertellers Joke Mosterman, Jester Nynke Schoustra, Aukje van Dijk en Jeanet de Jong om winterse verhalen te vertellen.

8 minuten verhalen
Op 29 December 2021 en 5 Januari 2022 zitten zij tussen 14:00 en 16:00 uur in het museum onder de schilderijen vol ijs en sneeuw. Het worden ijzingwekkende verhalen, met een bevroren Waddenzee, metershoge sneeuwmuren, temperaturen van ver onder nul en arrensleeën die door het Amelander landschap rinkelen. De eerste ronde start om 14:00 uur en de tweede om ongeveer 15:00 uur. De verhalen duren zo'n 8 tot 10 minuten; kort en hevig, vol anekdotes over hoe het er op het eiland aan toe gaat als het heel hard heeft gevroren en er veel sneeuw is gevallen.

Reserveren
Wil je d'r bij zijn en de verhalen horen? Koop dan een toegangskaartje voor het Cultuurhistorisch Museum. Doe dat online via deze link en verzeker jezelf van een plaatsje bij de verhalen. Voor volwassenen is dat € 5,50, voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar is het € 4,00 en heb je een Museum Jaarkaart dan is het gratis. Reserveer ook in dat laatste geval even online, dan weet je dat er een plekje beschikbaar is. (Wegens cornamaatregelen helaas afgelast; het museum is dicht).


Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum