dinsdag 28 december 2021

Meeluister Verhalenpad

Het Doorvertel Verhalenpad van Hidde Kat werd een Meeluister Verhalenpad. En het liep fantastisch! Vandaag werd het allereerste Verhalenpad van Hidde Kat gelopen en als één ding duidelijk is dan is het wel dat dit een wandeling met potentie is. De coronamaatregelen gooiden wat roet in het eten, maar met een kleine aanpassing was de wandeling coronaproof te doen.

Er was een doorvertelvariant voorbereid, met steekwoorden op kaartjes en vragen over Hidde Kat en de walvisvangst achterop, zodat ik als verteller contact had met maar één deelnemer. Ter plekke bedacht ik om de telefoon in te schakelen, zodat het groepje op ruime afstand, met de telefoon op luidsprekerstand, mee kon luisteren met wat ik de vader van het gezin vertelde over de beroemde commandeur Hidde Dirks Kat van Ameland. 

Behalve de reis van Kat en zijn mannen, de schipbreuk, het koude water, de ijsberen, de ontberingen, de honger, het verblijf bij de Groenlanders en de terugreis en aankomst bij Jantje op Ameland, ging het verhaal over Hamburg, de walvisweg naar Spitsbergen met uitstapjes naar walvissen, walviskaken, harpoeneren, commandeurswoningen, bovenlicht, 'Moby Dick' van Herman Melville en de film 'In the heart of the sea'. Tijdens de wandeling van het beeld van Kat in de Hidde Dirks Katstraat kwamen vele vragen op, waar het gezin van vijf thuis nog een tijd lang over na kan praten, met de zoekmachine in de aanslag om de ontbrekende stukjes informatie op te sporen. Wat de Wad Verteller betreft was het een geslaagde eerste editie van het Verhalenpad. Op naar de volgende.

Wilt u ook (coronaproof) meelopen met het Verhalenpad van Hidde Kat neem dan contact op.

Kijk hier in de agenda welke data nog beschikbaar zijn.

Lees in het Ameland Boeken blog welke boeken er over Hidde Kat en de walvisvaart zijn verschenen.

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum