vrijdag 12 mei 2023

Nog een keer Verhalen bij Verborgen Schatten

Het schrift van de lagere school
Op 20 mei vertel ik nog een keer bij de tentoonstelling 'Verborgen Schatten' met schilderijen en tekeningen van Janke de Jong - de Boer (1920 - 1996) uit Hollum, in Museum Sorgdrager. In de meivakantie was er tweemaal een verhalenmiddag en dat werd heel goed ontvangen. Voor wie het toen heeft gemist, kan ik verheugd melden dat  'Verhalen bij Verborgen Schatten' op 20 mei nogmaals op de agenda staat.

Ik vertel dan over mijn schilderende moeder, over oans moeke. Het zal dan gaan over skiemere en bokkepootjes, over Janke’s naam - daar kleeft wel een heel bijzonder verhaal aan - over haar jeugd, over Cupido en haar Hannes, hun acht kinderen en over haar creativiteit.

De verhalen duren een minuut of acht tot tien en er staan drie verschillende op het programma. Bezoekers kunnen deelnemen om 14:00 uur en daarna na elk verhaal aanschuiven, als er plaats is. Om 15:00 uur is de tweede ronde en bij voldoende belangstelling volgen om 16:00 uur nog eens de drie verhalen. Ik vertel ze in het Amelands. In huize De Jong voerde het dialect de boventoon, maar Janke zelf was vaardig in het Nederlands, verstond het Fries en kon goed overweg met het Duits. En ze was vaardig met penseel en kwast. In elk verhaal komt wel één van de tentoongestelde schilderijen voor.

Verhalen bij Verborgen Schatten
Tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’ door Janke de Jong
De tentoonstelling is tot 5 juni 2023 te bezoeken in Museum Sorgdrager.

Verhalen bij ‘Verborgen Schatten’ door Jeanet de Jong
Zaterdag 20 mei in Museum Sorgdrager

  • Ronde 1 14:00 uur
  • Ronde 2 15:00 uur 
  • Ronde 3 16:00 uur 

Het zaaltje waar wordt verteld, met rondom de schilderijen, is met 15 mensen wel vol. Reserveren kan door op dit bericht te reageren, dan hou ik een stoeltje voor je vrij.

De Verhalen bij Verborgen Schatten zijn bij het museumkaartje inbegrepen. Heb je een museumkaart dan is het zelfs helemaal gratis. 
Mensen die tijdelijk een schilderij hebben afgestaan voor deze tentoonstelling mogen gratis het museum om naar de verhalen te luisteren. 

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum