zondag 16 oktober 2022

Treasure Hunt #EA2022

De schatkaart met de rijmraadsels
Het was een bijzonder evenementje in een evenement: de Treasure Hunt van Expeditie Ameland, a storytelling adventure in oktober.  Vijf schatten waren verborgen op vijf locaties. Een lag er in de vuurtoren, een in De Zwaan, in hing in een kastanjeboom voor Zilt, een was verstopt achter het Camminghaslot in Bij Risje en de vijfde lag in het portaal van Museum Swartwoude. Drie van de vijf zijn gevonden en de laatste twee waren voor twee deelnemers aan #EA2022 die een raadsel van Shonaleigh wisten op te lossen. 

De schatten bestonden uit een schatkistje met iets waardevols erin: bloemen van de kinderen van de kindernevendienst, sterren van bewoners van De Stelp, een venkrijs gemaakt door kinderen van de knutselclub in Ons Hol, een raku gestookte schelp van Joke Kiewiet en een walvistafereel in een trommeltje, gemaakt door kunstenares Josie Beszant uit Groot Brittannië.  Daarbij zat in elk schatkistje een korte weergave van een verhaal. De schatvinders konden een verteller bellen om het verhaal in een privé voorstelling te vertellen. 

Simon Heywood maakte voor elke locatie een rijmraadsel. Hij deed dat in het Engels en Frank Belt vertaalde dat in het Duits en Dimphy Timmers in het Nederlands. Alleen al die rijmpjes zijn kunstwerkjes. 

De schat die door Josie Beszant was gemaakt


Deze schat werd gevonden in de vuurtoren

De schat met de sterren van De Stelp en schelp van Bij Risje

Een schelp van Bij Risje en bloemen van de kinderen van de kindernevendienst
Tzeitl vond de venkrijs in De Zwaan

Joan pakt haar schat uit, een schelp van keramiek

Joan is heel blij met haar raku schelp

Jester Nynke laat haar schat zien, een schelp van Bij Risje


De schat bij Zilt, in de oksel van de kastanje



Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum