zaterdag 15 oktober 2022

Tales from my grandmother's lips

Shonaleigh Cumbers en Frank Belt bereiden voor

Tales from my grandmother's lips

is de titel van een grandioze slotavond van Expeditie Ameland, a storytelling adventure. Shonaleigh Cumbers vertelde die Tales en dat deed ze op haar eigen geweldige manier. De luisteraars hingen aan haar lippen, in De Plaats aan de Oosterlaan in Hollum. Dat is een geweldige locatie voor zo'n verhalenavond; niet te groot en niet te klein, goede akoestiek en je kunt er een lekker kopje koffie, biertje of kopje thee kopen. Het publiek bestond uit deelnemers van Expeditie Ameland, enkele sponsoren en mensen van buitenaf die op de aankondiging waren afgekomen. 

De twee jongens spreken na afloop nog even met Shonaleigh
Onder de aanwezigen ook twee jongens van de basisschoolleeftijd. Ze verstonden en begrepen de verhalen die in het Engels werden verteld. Dat ze zich hebben vermaakt was te horen en te zien. Als Shonaleigh weet dat er kinderen in de zaal zitten, dan past ze haar verhalen een beetje aan, maakt ze geschikt voor kinderoren. Sommige van de meer dan vierduizend verhalen die ze van haar grootmoeder leerde kunnen namelijk nogal gewelddadig zijn. In de verhalen van deze avond zaten wat raadsels en de beide jongens probeerden die fanatiek op te lossen. 

Het was een mooie avond en een prachtig slot van het vertelevenement met workshops in Sier aan Zee, Treasure Hunt over het gehele eiland en de afsluiting in De Plaats. 

Workshop in Sier aan Zee

Workshop in Sier aan Zee

Workshop in Sier aan Zee

Shonaleigh vertelt in De Plaats

Tales from my grandmother's lips

Bloody Mary's op het piratenschip van Sier aan Zee
Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum