woensdag 5 oktober 2022

Schatkaart van Ameland


Komende week, van 10 tot en met 14 oktober, circuleren er schatkaarten op het eiland. Volgens de berichten zijn er vijf schatten, ergens op Ameland beland. Niemand weet waar, maar de schatkistjes zijn te vinden door raadsels op te lossen. Vijf raadsels, in drie talen: Nederlands, Duits en Engels. Iedereen kan meedoen. 
De spelregels staan op de schatkaart die her en der op het eiland voor het pakken zal liggen. Bij de VVV bijvoorbeeld, of in je hotel of op de leestafel van de kroeg. Kun je met je gezelschap meteen beginnen met puzzelen en speuren. 
Bij elke schat hoort een verhaal en daar heeft de Wad Verteller natuurlijk ook aan bijgedragen. Je krijgt een superkorte versie van het verhaal te lezen, dat in de schatkist bij de schat ligt. Het verhaal, de uitgebreidere versie, kun je tijdens een privé voorstelling aan jou en je gezelschap laten vertellen. Daar hoef je alleen maar even een belletje voor te plegen om een afspraak met de verteller te maken. 
Vijf raadsels, vijf schatkistjes met vijf schatten en vijf verhalen. En je kunt er ook nog twee vrijkaarten mee verdienen voor de voorstelling van Shonaleigh Cumbers op 15 oktober om 20:00 uur in De Plaats in Hollum. Voor die voorstelling kun je al reserveren via de website.

De Treasure Hunt is een onderdeel van Expeditie Ameland, a storytelling adventure, een verhalenfestival met workshops, voorstellingen en deze keer ook een schatzoektocht. Het thema van editie 2022 is Treasures of the Tradition.
Expeditie Ameland wordt georganiseerd door Stichting Verhalenderwijs, Ameland Vertel! en Sier aan Zee.

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum