zaterdag 27 november 2021

Verhalenavond

Verhalenavond, een traditie sinds 2018, sinds Leeuwarden/ Fryslân Culturele hoofdstad van Europa was en Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat. Dat eerste jaar heette het evenement 2018Verhalen en sinds 2019 is het Verhalenavond. Vanaf het allereerste jaar doet Ameland Vertel en de Wad Verteller mee met elke keer een ander verhaal. Op Verhalenavond duren die niet langer dan acht minuten en elk jaar is er een ander thema. Dit jaar was dat 'De Taal fan myn Hert', de taal van mijn hart. Mijn verhaal ging over de taal die Hidde Dirks Kat sprak op zijn Jufvrouw Klara. Daar was een mengelmoes van talen te horen: Fries, Engels, Duits, Deens, Hollands, Baskisch en ook Amelands, want Hidde had een stel Amelander walvisvaarders aan boord. Maar wat sprak Kat?

Verhalenavond 2021 was in De Klok in Buren, De Vlindertuin in Nes en De Zwaan in Hollum, in de mooie Heerskamer. Daar vertelt het fantastisch.

Volgend jaar november is er wederom een Verhalenavond. De datum is nu nog niet bekend. Uw Wad Verteller doet vast en zeker weer mee.

De Zwaan tijdens Verhalenavond 2021


Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum