vrijdag 11 juni 2021

Het Virus

Op vrijdag 11 juni 2021 vertellen zes vertellers van Ameland Vertel! in een besloten groep aan de organisatie van Verhalenavond. Het is Proeftuin Verhalenavond en van de vertellingen worden opnames gemaakt. Het is een proeftuin voor de vertellers, die voor het eerst sinds de hele corona toestand weer eens als club vertellen en er wordt nagesproken om van elkaar te horen hoe het was en waar we tegenaan liepen. De organisatie gaat er zijn voordeel mee doen en de vertellers hebben weer eens het genoegen geproefd van een vertelsessie. 

Het zou een openbare verhalenavond worden, maar de coronamaatregelen bepalen dat entertainment in de horeca nog niet is toegestaan. Daarom doen we het zonder publiek.

Thema van Proeftuin Verhalenavond is Het Virus. De een heeft het over corona, de ander over galkoorts en de derde over het spulwikevirus. Alle zes de verhalen hebben een heel verschillend uitgangspunt en dat maakt zo'n verhalenavond juist zo leuk. Neem daarbij de verschillende vertelstijl van de vertellers en je hebt het recept voor een boeiende avond. De Wad Verteller vertelt mee met het verhaal 'Ameland en de galkoorts.' Waar gebeurd in 1803. Ameland werd vanwege een besmettelijke ziekte in quarantaine gedaan.

Hopelijk komt snel het moment dat de voorstellingen weer openbaar kunnen.

De organisatie van Verhalenavond heeft voor november 2021 weer een provinciale Verhalenavond op de agenda staan. Die van 2020 ging vanwege de welbekende redenen niet door. Ik zie uit naar november.

  • Tzeitl vertelt Het virus en ik, een boeiende conversatie
  • Peter vertelt Geezes
  • Dimphy vertelt over De Aziatische griep
  • Aukje vertelt over De Gok
  • Jester Nynke heeft een verhaal over het Spulwikevirus
  • Jeanet vertelt over Ameland en de galkoorts

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum