woensdag 19 mei 2021

Proeftuin Verhalenavond

De voorbereiding
Ameland Vertel! doet mee aan Verhalenavond, de avond in november waarbij overal in de provincie wordt verteld op allemaal verschillende locaties. In een werkplaats, huiskamer, café, theater, overal waar maar iemand kan staan en een groot of klein publiek kan zitten. Verhalenavond begon in 2018, in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad van Europa was. Ameland Vertel! was er meteen bij, in november 2018. Het was ook het jaar dat Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat was. Daar is de vertelgroep Ameland Vertel! uit voortgekomen.

Op 11 juni 2021 doet Ameland Vertel! mee met de Proeftuin Verhalenavond, een voorproefje van wat er in  november weer provinciaal staat te gebeuren. Er zijn drie Proeftuinen, waarvan Ameland er één van is. Ameland Vertel! vertelt dan in de Heerskamer van de Zwaan. Het programma maken we nog bekend. Vanwege de corona maatregelen is bet nog even afwachten wat mag en kan. Daar wordt het programma op aangepast.

Het thema van Proeftuin Verhalenavond is 'Het Virus'. Dat zou het thema zijn geweest van Verhalenavond november 2020, maar toen ging het evenement om de ons wel bekende reden niet door. Het virus in de ruimste zin van het woord; vertelvirus, corona virus, juttersvirus en zo kunnen we nog wel wat lastige en leuke virussen bedenken. Ze komen 11 juni aan bod in verhalen van max 8 minuten. Jeanet Vertelt bereidt een verhaal voor over de galkoorts van die Ameland dik 200 jaar geleden in de greep had. 

Lees hier meer over Verhalenavond.

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum