zondag 31 juli 2022

Verhalenavond 2022

Ameland Vertel! en de Wad Verteller vertellen mee tijdens de provinciale Verhalenavond. Zolang als Verhalenavond bestaat (en dat is sinds 2018, toen Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad van Europa was en Ameland Eiland van Hidde Kat) is Ameland Vertel! present. 

18 november 2022
Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, musea, cafés, overheidsgebouwen, bibliotheken, bij verenigingen en bedrijven. Verhalenavond vindt in de novembermaand plaats en in 2022 is dat op 18 november.

De Ommekear
Het thema van dit jaar is ‘De Ommekear’. We kennen allemaal een moment, waarop ons leven een grote wending nam: De Ommekeer/ De Ommekear. Verhalen geïnspireerd op zo’n gebeurtenis behoren tot de mooiste om te vertellen en om naar te luisteren.

Iedereen heeft een ommekeer beleefd. Het is mooi om daarover te vertellen en het is zo fijn om daar met elkaar naar te luisteren en het verhaal zo te delen. Omdat we onszelf daarin kunnen herkennen.

Het pad dat nu O.P. Lapstraat is
De ommekeer van Olfert P. Lap
Olfert Pieters Lap heeft een straat in Hollum op Ameland met zijn naam. In die straat ben ik op nummer 10 geboren en woonde ik op twee andere nummers. Later moest ik die prachtige Lapstraat achter me laten. Het was voor mij een ommekeer, maar de grootste ommekeer zit in de geschiedenis van Lap zelf.

Herberg De Zwaan
Het verhaal over Olfert Pieters Lap vertel ik in Herberg De Zwaan, in de Heerskamer, zo'n beetje de vaste vertelplek van Ameland Vertel! Meer vertellers van de vertelgroep vertellen daar op Verhalenavond en de tweede vertellocatie is De Vlindertuin aan de Polderweg in Nes.

Verhalenpad van O.P. Lap
Van de verhalen over O.P. Lap komt nog een Verhalenpad, zoals dat er ook van Hidde Kat is; een wandeling door Hollum, vol verhalen over de kapitein en verwante zaken.
Hou de agenda maar in de gaten voor de ontzettend leuke Verhalenpaden.

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum