zaterdag 4 juli 2020

Verborgen Bunkers

Bunker bij Hollum - Foto Persbureau Ameland
De Amelander Musea organiseren in juli en augustus 2020 elke dinsdag een fietstocht langs bunkers en andere getuigen van de periode 1940-1945. De fietstocht voert langs interessante en verborgen locaties in het bos en in de duinen. Deuren die anders gesloten blijven gaan speciaal voor de deelnemers aan deze tocht langs verborgen bunkers open. Wat gebeurde er op Ameland in die tijd, hoeveel soldaten waren op het eiland gelegerd, wat was de rol van de vuurtoren en waar lagen die bunkers eigenlijk en waartoe dienden ze. Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens deze excursie, met ook veel aandacht voor de samenleving in bezettingstijd.

Jeanet Vertelt doet deze excursies in dienst van de Amelander Musea. Sporen uit het nabije verleden worden opgespoord en gelardeerd met verhalen over gebeurtenissen op het eiland.

Dinsdag 7 juli is de eerste in de serie Verborgen Bunkers excursies. Interessant voor jong en oud, eilander en badgast, Nederlander en buitenlander. Het is 75 jaar na de oorlog, maar op verschillende plekken op het eiland zijn nog altijd overblijfselen van de bezetting zichtbaar. 

De educatieve fietstocht eindigt met een bezoek aan het Bunkermuseum, bij de excursie inbegrepen.
  • De excursie is elke dinsdag in juli en augustus
  • Start om 14.00 uur bij het Bunkermuseum in de duinen achter Sier aan Zee.
  • De excursie kost € 7,50 per persoon.
  • Aanmelden gaat via Natuurcentrum Ameland of VVV Ameland.
  • Een flesje water voor onderweg is aan te bevelen.
  • De excursie wordt gegeven met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Hidde Kat wandeling door Hollum